Informatie Fietsschool

Infofilmpje FietsschoolMissie

De fietsschool van sportwave heeft als doel kinderen plezier te laten beleven in allerlei fietsgerelateerde oefenvormen. Kinderen ervaren gevoelsmatig dat het plezierig is om met een loopfiets te rijden, om daarna bijna onbewust over te schakelen op het rijden met een gewone fiets. Wanneer de basis aanwezig is, moedigen we verder aan om te fietsen en hun behendigheid (coördinatie) stelselmatig te verhogen. Plezier blijft steeds voorop staan!

Na het doorlopen van het fietstraject moet u kind een pakket basisvaardigheden beheersen om zich vlot en veilig voort te bewegen met de fiets.

Didactisch concept

Er wordt steeds gewerkt met uitdagende en speelse activiteiten binnen de belevingswereld van het kind. De eerste twee groepen zijn voor kleuters die totaal geen fietservaring hebben. Stap voor stap leren we hen de loopfiets beheersen en trainen we de ‘trapbeweging’. Tenslotte stappen we stelselmatig over naar een gewone fiets. 

De volgende twee groepen worden georganiseerd voor kinderen die reeds kunnen fietsen. Het is de bedoeling dat zij hun fiets meer gaan beheersen in een beschermde omgeving. Daarna kunnen we  doelgericht hun behendigheid, evenwichtsbehoud en reactiesnelheid verhogen.

Praktisch fietsschool

Voor wie?
2 groepen niet-fieters (minimum 2,5 jaar)
2 groepen fietsers (maximum 10 jaar)
Wanneer?
Woensdag 13u30-14u (niet-fietsers)
Woensdag 14u-14u30 (niet-fietsers)
Woensdag 14u30-15u (fietsers)
Woensdag 15u-15u30 (fietsers)
Waar?
Kleuterspeelplaats (overdekte speelplaats aanwezig) GLOC basisschool SKW
Lessenreeks?
De fietsschool werkt met lessenreeksen per trimester.
Prijs?
€8 per les.


KLIK HIER naar Wachtlijst