Musicwave

MISSIE

‘Musicwave’ (kleutermuziek en muziekinitiatie) van ‘Sportwave’ heeft als doel peuters en kleuters op een leuke, speelse en uitgebreide manier te leren kennis maken met muziek. Zo kunnen we op jonge leeftijd de muzikale vaardigheden ontwikkelen.
Door muziek in al zijn vormen aan te bieden, proberen we deze doelen te verwezenlijken. Een zeer belangrijk aspect bij ons is “FUN”. De kinderen moeten plezier hebben in wat ze doen. Enkel op die manier kunnen ze echt geprikkeld worden om bij te leren!
Vanuit de muzieklessen bouwen we samen met uw kind aan een basis van muzikale vaardigheden. De muzieklessen zijn RECREATIEF. Op een speelse manier wordt de muziekbasis gelegd. Door verschillende muzikale omgangsvormen aan bod te laten komen, wordt uw kind geprikkeld om zijn muzikale horizon uit te breiden en zijn eigen interesses te vinden.

Didactisch concept

Spelenderwijs ontdekken we muziek in al haar vormen. Zingen, luisteren, doen en ontdekken vanuit onze eigen creativiteit staan hierbij centraal. De muzikale parameters (ritme, harmonie, dynamiek, klankkleur) komen doorheen de lessen aan bod.

Tijdens het zingen en musiceren, ondervinden we dat ook ons eigen lichaam een instrument kan zijn en ontdekken we hoe we muziek kunnen omzetten in beweging en omgekeerd. Door de muziek te voelen en te beleven, bouwen we vanzelf vaardigheden op. We ontdekken ook verschillende instrumenten of maken er gewoon zelf één en leven ons hierop uit. Zo improviseren we met klanken en kleuren en/of maken we zelf een lied. We vertrekken vanuit de creativiteit van het kind om op een muzikale ontdekkingsreis te gaan.

Kleutermuziek: hier ligt de nadruk op muziek beleven en plezier maken

Muziekinitiatie: een eerste opbouw naar muziekale kennis. Op een vrijblijvende manier leren we over noten en ritmes en zetten zo de eerste stappen in de ‘notenleer’.


PRAKTISCH MUSICWAVE


De lessen worden gegeven door Ellie Edel. Zij is Master in de muziek - afstudeerrichting muziektherapie. Daarnaast is ze nu student specifieke lerarenopleiding (SLO) geschiedenis, kunst en muziek.Voor wie?

Kleutermuziek: 1ste en 2de kleuterklas

Muziekinitiatie: 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar

Wanneer?

Zaterdag 10u-11u: kleutermuziek

Zaterdag 11-12u: muziekinitiatie

Waar?

DIjkstein basisschool, Maanhoeveweg 33 2860 SKW

Lessenreeks?

Musicwave werkt met lessenreeksen per trimester.

Prijs?

€9 per les.


Inschrijven?
KLIK HIER naar Wachtlijst